Enkele tips om veilig mee te doen aan een trackday

Geplaatst op 08-12-2022

Als u van plan bent om deel te nemen aan een trackday, is het belangrijk om veilig te rijden om uzelf en anderen te beschermen. Een trackday is een georganiseerde gelegenheid waarbij u uw vaardigheden en uw voertuig op een racecircuit kunt testen. Hoewel het rijden op een racecircuit een geweldige manier is om te genieten van uw voertuig, is het ook belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voertuig in goede staat is voordat u deelnemt aan een trackday. Dit betekent dat u het voertuig grondig moet inspecteren op problemen zoals lekke banden, slecht werkende remmen of olielekkages. Als er problemen zijn, is het belangrijk om deze te laten repareren voordat u naar het circuit gaat.

Het is ook belangrijk om de juiste kleding te dragen tijdens een trackday. Dit betekent dat u een stevig en goed passend helm moet dragen om uw hoofd te beschermen in het geval van een ongeluk. U moet ook comfortabele kleding dragen die uw bewegingen niet beperkt en veiligheidsschoenen die uw voeten beschermen.

Ten slotte is het belangrijk om zich te houden aan de regels van het circuit en de instructies van de organisatoren. Dit betekent dat u moet rijden binnen uw grenzen en niet onnodig risico's nemen. Het is ook belangrijk om te luisteren naar de marshals op het circuit en hun instructies op te volgen.

Door de juiste voorbereidingen te treffen en veilig te rijden, kunt u ervoor zorgen dat uw trackday een leuke en veilige ervaring is. Neem de tijd om uw voertuig te inspecteren, draag de juiste kleding, zorg dat je een check doet van je verzekering, en houd u aan de regels van het circuit om ervoor te zorgen dat u veilig rijdt tijdens uw trackday.