Wat is een affiliate webwinkel?

Geplaatst op 19-03-2022

Online geld verdienen is mogelijk als affiliate publisher. U start dan een affiliate webwinkel. Zo een affiliate webwinkel ziet er net zo uit als een gewone webshop, echter werkt een affiliate marketing webwinkel wel anders dan een normale webwinkel. Zo worden producten bij uw webwinkel niet in een winkelwagen geplaatst, maar is er bij elk product een link die leidt naar de website van de verkoper van het product. Zo een verkoper wordt bij affiliate marketing een affiliate merchant genoemd.

In de link staat een code waaraan de merchant of adverteerder kan zien dat u de bezoeker heeft doorverwezen naar de site van de merchant. Schaft de bezoeker vervolgens iets aan op deze site, dan ontvangt u als affiliate publisher een vergoeding. Zowel publisher als merchant is aangesloten bij een affiliate platform, die de vergoedingen bijhoudt. Een voorbeeld van zo een platform is TradeTracker. Binnen uw account bij TradeTracker kunt u ook aan het promotiemateriaal komen dat u kunt inzetten om geld te kunnen verdienen als affiliate publisher. Wilt u beginnen met affiliate marketing en heeft u nog geen account bij TradeTracker, dan is het zeker een goed idee om daar een account aan te maken om de mogelijkheden te bekijken.

Het materiaal van TradeTracker kunt u vrij eenvoudig binnen uw affiliate shop gebruiken met het affiliate script van Vrolijk Internet Services. Dit script stelt u in staat om zonder kennis van websites maken een affiliate webshop te beginnen. Na de installatie van het script kunt u als beheerder inloggen bij het beheerpaneel dat met het script wordt meegeleverd. Alleen u heeft toegang tot dit beheerpaneel en dit paneel stelt u in staat om het uiterlijk van uw affiliate shop te veranderen. Zo kunt u van de verschillende onderdelen van uw webwinkel de kleuren aanpassen en kunt u rubrieken toevoegen waarbinnen de verschillende producten geplaatst kunnen worden.